U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Therapieën

Fysio/Manuele Therapie A vd Snepscheut biedt een reeks uitgebreide diensten voor de gezondheidszorg. 

Fysiotherapie 

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij of zij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Fysiotherapie is dus een paramedische behandeling van klachten die betrekking hebben op onder meer houding, beweging, gewrichten, spieren, zenuwen en psychosociale factoren. 

Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit passieve fysiotherapie, actieve oefentherapie en massage, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten. Het optimaliseren van houding en beweging in werkzaamheden, sport en hobby’s van groot belang.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. 

Soms zal hij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen of het sporten te hervatten b.v. na een operatie van rug, schouder, heup, enkel of knie. 

Veel voorkomende klachten die de fysioherapeut behandelt zijn hoofd- en nekpijn die gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen; klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn; artrose van de heup; lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen (ischias, hernia), kaakklachten, duizeligheid, problemen in knie en voet als gevolg van een verminderde beweeglijkheid van de gewrichten.

De fysiotherapeut baseert zijn of haar werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt deze kennis naar de praktijk situatie.

Veel informatie over fysiotherapie vindt u op www.defysiotherapeut.com

Manuele Therapie 

Manuele Therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen en is een uitbreiding of voortzetting op de fysiotherapie.

Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren.

De manueel therapeut probeert de stoornis op te heffen door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken, ondersteund met adviezen met betrekking tot houding en beweging en actieve oefentherapie. Vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden bij het stellen van de diagnose en het vaststellen van de therapie bij klachten aan de wervelkolom en die met wervelkolom samenhangen, zal de manueeltherapeut vooral binnen dit gebied werken. 

 

McKenzie therapie

MDT McKenzie is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment volgens McKenzie. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. MDT McKenzie is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. MDT McKenzie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

 

Zowel de fysiotherapeut als de manueel therapeut is per 1 januari 2006 direct toegankelijk, zonder verwijsbriefje van de huisarts of specialist.